Доктор Кирил Еленски. Нашето джипи. И много повече от това. Безупречен

...
Доктор Кирил Еленски. Нашето джипи. И много повече от това. Безупречен
Коментари Харесай

В памет на д-р Кирил Еленски: ``Нашето джипи. И много повече от това`` |

" Доктор Кирил Еленски. Нашето джипи. И доста повече от това. Безупречен експерт и умен човек, който беше опора за всички ни и глас на разсъдъка в сложни моменти, когато суматохата пълзи по цялото ти тяло ", с тези думи заяви за загубата на още един доктор издателят Манол Пейков.

" Вчера ми се обади, с цел да ме помоли да му изпратя апарата за обдишване, който бяхме купили за татко ми преди години. С ковид съм, желаят да ме вкарват в болница, а сега единствено това ми липсва, добави. Апаратът би трябвало да е задоволителен, заключи с нормалния си настоятелен звук, въпреки очевидно да се бореше с дефицита на въздух.
Изпратих му го незабавно.
Уви, не е било задоволително.
Най-необичайното на този вирус, е че е непредсказуем, ми сподели преди десетина дни, когато го посетих в кабинета му. (Думи като " заплашителен " и " ужасяващ " той избягваше да употребява пред пациентите, предпочиташе по-нюансирани и неутрални прилагателни.) Другите грипове са като копие под индиго – влезе един човек и към този момент знаеш по какъв начин ще наподобяват идващият и по-следващият. При този вирус няма никаква логичност – разболяват се хора, които не би трябвало да са заболели, а други, дето по всички индикатори би трябвало да са, не са – заключи.

Еленски беше лекар-мечта. Беше като член на фамилията ни и след него остава голяма празнота. Сигурен съм, че по същия метод се усещат стотици негови пациенти. Мисля, че имаше над четири хиляди.
Паметта му ще е светла, тъй като е вградил себе си в нашите животи. И няма по какъв начин да не си го припомняме – и ние, и децата ни, всеки божи ден. С топлота и признателност.

Д-р Кирил Еленски е роден през 1958 година в гр. Пловдив. Завършил е МУ-Пловдив през 1985г. Има две специалности – Вътрешни заболявания и Обща медицина, както и магистърска степен по Макроикономика. До 2000 година доктор Еленски работи в общинската болница Карлово, като участъков доктор, в следствие става и зам.-директор на лечебното заведение. От 2000 година е притежател на лечебница за първична здравна помощ. До последно е изпълнявал лекарския си дълг, лоялен на пациентите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР